top of page
Serbian
English

SONJA LUKIĆ

 

       Rođena je 14.07.1988. godine u Beogradu. Niže i srednje  muzičko obrazovanje pohađala je u MŠ. „Dr Vojislav Vučković“, u klasi prof. Perine Popović i prof. Ivane Nikolić, a uporedo je završila i III beogradsku gimnaziju, sa odličnim uspehom 2007. godine. Iste godine upisala je osnovne studije na Fakultetu muzičke umetnosti, odsek za klavir, koje je završila 2011. godine u klasi prof. Tijane Humo. Dalje usavršavanje nastavila je na Master studijama u istoj klasi na FMU u Beogradu, koje završava 2013. godine prosecnom ocenom 9.70 i ocenom 10 iz završnog rada- klavir. 

 

       Minitarstvo omladine i sporta Republike Srbije nagradilo ju je Dositeja stipendijom za 1000 najboljih studenata iz Fonda za mlade talente Republike Srbije za 2011. godinu.

 

   Tokom školovanja usavršavala se na kursevima i časovima, te posebnu zahvalnost ističe prof. Ninoslavu Živkoviću, Mirjani Rajić, Đorđu Milojkoviću i Dejanu Subotiću.

 

        Dobitnica je I, II i III nagrada na školskim, republičkim i  međunarodnim takmičenjima, kao solista i kamerni izvođač. Tokom niže i srednje muzičke škole učestvovala je na danima Šopenove muzike u galeriji Kolarčeve zadužbine i dvorani SKC-a. Od 2005. godine nastupala je sa ansamblom Tango Juventud, u klasi profesora i bandoneoniste Aleksandra Nikolića, sa kojima osvaja I mesto na takmičenju muzike Astora Pjacole  u Italiji, u Kastelfidardu.

 

   Od 2013. godine aktivno nastupa sa „Tanguango“ kvintetom.  Kao solista i kamerni izvođač nastupala je u dvorani Ilije M. Kolarca, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU), Skupštini grada Beograda, Studentskom kulturnom centru (SKC), Dečijem kulturnom centru (DKC), Domu kulture Studentski grad (DKSG), Guarneriusu, Muzeju nauke i tehnike, Kući Kralja Petra I, Umetničkm paviljonu Cvijete Zuzorić, Artget galeriji, Domu Sindikata, KIC „Budo Tomović (Podgorica), BELEF festivalu i drugim…. Sarađivala je sa glumcima u pozoristu “Atelje 212”  i gostovala u emisijama Radio Beograda kao i TV programima RTSa i Studia B.

 

        Od 2012. godine bavi se pedagoškim radom kao profesor  klavira u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“.

 

 

Sonja Lukic foto
bottom of page